2 Mayıs 2013 Perşembe

Sinop’ta Kruvaziyer Turizmi


Sinop, sezonun ilk kruvaziyer turist kafilesini karşıladı. Mürettebatıyla toplam bin 500 kişinin yer aldığı Artania adlı kruvaziyer Sinop Limanı’na geldi. Artania’daki turistlerin bir bölümü, iskelede bekleyen otobüslerle kent gezisi gerçekleştirdi. Bazı turistler ise tarihi ve turistlik mekanları gezip alışveriş yaptı.

Çoğunluğu Almanlardan oluşan turist kafilesi kent gezisi sonrasında Yunanistan’ın Mikanos Adası’na hareket etti.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, sezonun ilk turist kafilesini karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mürettebatıyla toplam bin 500 kişinin yer aldığı Artania adlı kruvaziyerdeki turist sayısının, yeni sezon için umut verici olduğunu vurgulayan Tosun, şunları kaydetti: “Bu sezon Sinop Limanı’na gelen ilk kruvaziyer Artania’da bulunan yaklaşık bin 500 kişi, Sinop’ta günlük gezi ve alışveriş yaparak hem ilin tanıtılmasına hem de esnafımıza ekonomik yönden katkı sağlayacak. Karadeniz’e gelen kruvaziyerlerde artış olmasını bekliyoruz. Özellikle Batum revaçta olduğundan Sinop Limanı Karadeniz’in tam orta noktasında bulunuyor. Bu konum bizim için büyük bir avantaj.

Bu sezon 20 kruvaziyer daha Sinop Limanı’na gelecek. Kruvaziyer turizminden 30 binin üzerinde turist bekliyoruz. Geçen yıl bu rakam 13 bin civarındaydı.”