2 Mayıs 2013 Perşembe

Sinop’ta Yamaç Paraşütü Turizmi


THK tarafından Sepetçioğlu Tepesi’nde gerçekleştirilen iki günlük deneme uçuşlarında yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşlarında bölge tam not alırken, gerekli çalışmalar yapıldığında alanın Karadeniz’in en cazip uçuş bölgesi olacağı düşünülüyor. Bu arada THK yetkilileri Sepetçioğlu Tepesi’ne de yeni bir isim koydu. Tepenin bundan böyle ‘Yelken Tepe’ ismiyle anılmasını istediler.

Konuyla ilgili bilgi veren THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman, bölgeyi keşfetmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi. Şişman, “Araştırmalar sonucu belirlenen ve Dikmen ilçemiz sınırlarında bulunan Sepetçioğlu Tepesi’nde yamaç paraşütü Samsun bölgesi pilotu Ekrem Çavuş tarafından deneme uçuşları yapıldı.

Bunun sonucunda uçuş bandının uzunluğu ve diğer özellikleri bakımından bölge, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan diğer yerlere nazaran daha avantajlı olduğu tespit edildi. Türkiye’nin dört bir yanındaki pilotlar arasında heyecana yol açan tespitler sonrası birçok pilot, şartların uygun olması durumunda gelip uçmak istediklerini beyan ettiler. Daha önceki çalışmalar sonucunda tespit edilip bu tür faaliyetler için hazırlanan Sinop merkezdeki Radar Tepesi’nden sonra Dikmen ilçemizdeki bu tepenin hazır hale getirilmesi, havacılık etkinlikleri için yapılacak organizasyonlar için büyük avantaj sağlayacaktır. Türk Hava Kurumu Sinop Şubesi olarak ilimizin, havacılık faaliyetlerine uygun bölgelerini tespit çalışmalarımız devam etmekte” dedi.