14 Mart 2013 Perşembe

Tatar Ramazan Sinop'ta


Tatar Ramazan Sinop'ta Çekiliyor

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Tarihi Cezaevi'nde kentte çekimleri yapılan "Tatar Ramazan" adlı dizi setini ziyaret etti.



Başrol oyunculuğunu Kadir İnanır’ın oynadığı Türk Sinemasının Efsane Filmi Tatar Ramazan, dizi oluyor. Hazırlıkları sürdürülen ''Tatar Ramazan '' adlı dizinin bir bölümü, tarihi Sinop Cezaevi'nde çekiliyor. Bir döneme damgasını vuran Tatar Ramazan adlı film, bu kez dizi olarak ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak. Ünlü filmin dizi versiyonunun çekimleri ise, Sinop'un ardından bir zamanlar Aydınoğlu Beyliği’nin başkentliğini yapan, son dönemde ilgi çeken Ödemiş’in Birgi beldesinde devam edecek. 

Dizi çekimlerinin devam ettiği Sinop Tarihi Cezaevi'ni ziyaret eden Vali Cengiz, dizi oyuncularıyla bir araya geldi. Beraberinde ki İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek ile birlikte tarihi mekanda çekimleri süren dizi ekibi ile sohbet eden Vali Cengiz, dizi hakkında da bilgi aldı. Bir süre dizinin ünlü oyuncusu Bülent İnal ile de görüşen Vali Cengiz, tarihi mekanın önemli yapımlara ev sahipliği yapmasının Sinop için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bir çok Sinoplunun da dizi ve filmlerde rol aldığını hatırlatan Cengiz, çekilen filmlerin Sinop ekonomisini ve tanıtımı kadar ilin kültürüne de katkı sağladığını kaydetti.

Kaynak : Vitrinhaber