4 Ağustos 2013 Pazar

Karadeniz'in "Kuşadası" Sinop

Kruvaziyer turizmi kapsamında 2007 yılında "Destination Medcruise" ağına alınan Sinop, Ege'de Kuşadası gibi ağırladığı lüks yolcu gemileri ile adından söz ettiriyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop Limanı'nın son yıllarda kruvaziyer turizmi açısından önemli limanlardan biri haline geldiğini söyledi.
"Destination Medcruise" ağına 2007 yılında alınan Sinop'un bugüne kadar 141 lüks yolcu gemisini ağırladığını, limanı bu sezon 19 lüks yolcu gemisinin ziyaret edeceğini belirten Tosun, "Sinop Limanı son yıllarda kruvaziyer gemilerinin uğrak yeri haline geldi. Bu kapsamda 19 lüks yolcu gemisiyle bu sezon Sinop Limanı'nda rekor kırıldı. Bu rakam önümüzdeki yıllarda daha da artacak" dedi.

İki günde 3 bin turist

Sinop'un Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve kruvaziyer turizmi açısından da iddialı konumda bulunduğunu ifade eden Tosun, kruvaziyer turizmin kente canlılık getirdiğini, ekonomik açıdan da esnafın yüzünü güldürdüğünü vurguladı.
Sinop Limanı'na gelen lüks yolcu gemilerindeki turistlerin şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmelerinin yanı sıra esnaftan alışveriş yapmaları ile sosyoekonomik yönden kente katkı sağladığını belirten Tosun, "Kruvaziyer turizmi kapsamında iki günde Sinop'a gelen gemilerdeki turist ve mürettebat sayısı 3 bin civarında. Bu rakam Sinop için büyük bir potansiyel. Bunu ilin tanıtımı için en iyi bir şekilde değerlendirmekteyiz" diye konuştu.

Karadeniz'in tam ortasında

Tosun, Sinop'un konum itibarıyla Karadeniz'in tam ortasında bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"İstanbul-Batum arası yaklaşık 610 mil. Sinop bu konumda Karadeniz'in tam ortasında bulunuyor. Bu durum kruvaziyer turizm açısından çok büyük bir avantaj. Tur operatörleri 2015 yılından sonra 100'ün üzerinde kruvaziyer gemilerinin Karadeniz'e geleceğini söylüyorlar. Bunu şimdiden çok iyi değerlendirmemiz, hazırlıklar yapmamız gerekiyor."