11 Haziran 2012 Pazartesi

Sinop Nokulu

SİNOP NOKULU

MALZEMELER
Hamuru için;1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu

İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm

YAPILIŞI
Öncelikle hamur üç bölüme ayrılır. Her bir pazı 15 cm genişliğinde açılır. Açılarak elde edilen hamurların üzerine iç malzeme döşenir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.